Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu"

UE
GUV
POCU

Informații generale proiect

Prezentare proiect

Titlul proiectului:
„Cresterea capacitatii Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu și a Institutului Clinic Fundeni de gestionare a crizei sanitare COVID-19
Codul proiectului (SMIS):
140195
Valoare toatala a proiectului:
48.322.216,00 lei, din care 100% din FEDR
Data începerii proiectului:
01.09.2020
Locaţia proiectului:
România, Regiunea Bucuresti-Ilfov, Municipiul Bucureşti
Managerul de proiect:
Dr. Liana Văleanu

Obiectivul general al proiectului

Protejarea sanatatii populatiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin investitii în infrastructura sanitara care contribuie la dezvoltarea de la nivel national, regional și local a sistemului, reducand inegalitatile în ceea ce priveste starea de sanatate, și care consolideaza capacitatea de reactie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” și a Institutului Clinic Fundeni la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Avand ca grup tinta nediscriminatoriu populatia Romaniei și avand ca rezultat doua entitati dotate pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de COVID-19, cu capacitati adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare.

Obiective specifice

OS1:
Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 și prevenția răspândirii infecției cu SARS-COV-2 prin dotarea suplimentară a secțiilor existente ale Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescuvvși ale Institutului Clinic Fundeni cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, echipamente și consumabile pentru testare rapidăvși pentru platformele de PCR etc.
OS2:
Conștientizarea și promovarea necesității protejării sănătății populației, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin derularea de activități de informare și conștientizare specifice, destinate populației României, având în vedere că accesul egal la servicii depinde de capacitatea entităților de a răspunde la solicitări și de gradul de conștientizare a populției asupra propriilor nevoi și drepturi la serviciile de sănătate, inclusiv promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare.
Indicatori:
Numar de entități publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 = 2;
Valoarea echipamentelor de protecție personală achiziționate = 1,050,175.160 Euro;
Valoarea echipamentelor medicale achiziționate = 8,907,393.030 Euro.

Prezentare parteneri

Solicitantul proiectului, IUBCV Prof. Dr. C. C. Iliescu, are la bază o bogată tradiţie în domeniul cardiologiei şi chirurgiei cardiovasculare, fiind staţia terminus pentru urgențele chirurgicale cardiace și vasculare. Tot în IUBCV Prof. Dr. CC Iliescu funcționează din anul 2019 și singurul centru public de simulare în anestezie și terapie intensivă din București (CESIMAB), printr-un parteneriat încheiat cu UMF Carol Davila și Institutul Clinic Fundeni, proiectul fiind finanțat de către Guvernul Elvețian și Ministerul Sănătății.

Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” este o instituţie de interes public naţional, definită ca structură critică în parteneriatul NATO-România, cu personalitate juridica, aflată în administrarea şi subordinea Ministerului Sănătăţii conform Hotararii de Guvern nr. 144/2020 privind organizarea și functionarea Ministerului Sanatatii, cu completarile și modificarile ulterioare.

Anual, personalul medical din cadrul IUBCV Prof. Dr. C. C. Iliescu îngrijeşte între 48.000 şi 50.000 pacienţi, din care aproximativ 14.000 în spitalizare continuă, realizând în ultimii 10 ani o valoare a ICM-ul peste 2,2 (ICM-ul reprezintă un indicator al complexității pacienților îngrijiți într-un spital, iar valoarea de peste 2,2 încadrează IUBCV Prof. Dr. C. C. Iliescu pe locurile 1-3 între cele peste 400 de spitale din România în fiecare statistică anuală) și o durată de spitalizare medie mai mică de 5,5 zile.

Partenerul proiectului: Institutul Clinic Fundeni, reprezinta una din cele mai importante unitati medicale romanesti în patologia dificila gastrointestinala, digestiva, hepatica, urologica, renala, hematologica, neurologica, pediatrica, radiologica. Este singurul institut în care se efectueaza trei tipuri de transplant (hepatic, renal și medular) prin cele trei centre de excelenta:

Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic, Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul pentru Transplant Medular.

Numarul pacientilor internati în anul 2019 este de 51.709 în spitalizari continue și 90 975 în spitalizare de zi.

În contextul actual, cel în care intreg sistemul medical a fost redimensionat și organizat astfel incat sa poata gestiona cat mai bine pandemia de COVID- 19, I.C. Fundeni a cautat solutii de monitorizare în functie de afectiune, a unor parametri semnificativi de urmarit în timp pentru aprecierea cat mai exacta a evolutiei bolii, a aparitiei complicatiilor pentru a preveni degradarea iminenta a starii de sanatate a acestora. În Institutul Clinic Fundeni sunt angajati un numar de 1.562 personal medico-sanitar (medici, alt personal superior sanitar, asistenti medicali, registratori, statisticieni medicali) și 576 personal auxiliar.

X
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai mult. Am înțeles