Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu"

Cardiologie III

Servicii:
De serviciile oferite beneficiaza o multitudine de pacienti adulti cu cele mai diverse patologii cardiovasculare, intre care cele mai prevalente sunt cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca, valvulopatiile, cardiomiopatiile, hipertensiunea arteriala, tulburarile de ritm si conducere, arteriopatiile. In particular, sectia este centru de referinta pentru evaluarea si tratamentul pacientilor cu hipertensiune pulmonara in cadrul programului specific al Ministerului Sanatatii. Acesti pacienti beneficiaza de expertiza si dotarile obtinute in urma castigarii mai multor granturi de cercetare pe aceasta tema.

I.EVALUARE CLINICA

II.EXPLORARI PARACLINICE
Laboratorul, complet digital, beneficiaza de baza de date unitara in care sunt stocate integral toate examinarile, cu motor de cautare intern.
De explorarile din laborator beneficiaza pacienti din toate sectiile Institutului, din alte spitale si din spitalizare de zi.
De dotarile si expertiza existente beneficiaza un mare numar de medici rezidenti si specialisti (cardiologie, medicina interna, ATI, pediatrie, urgenta s.a.) care efectueaza stagii formative in laborator.

III.TRATAMENTE
N.B. Terapiile adecvate cazurilor (in special cele chirurgicale), se discuta in sedinta saptamanala medico-chirurgicala, unde se prezinta cazurile si explorarile lor; sunt prezenti cardiologi, cardiologi interventionisti chirurgie cardio-vasculara, anestezisti din toate Clinicile/Sectiile Institutului.

PROGRAME DE CERCETARE STIINTIFICA finantate din fonduri nationale si internationale obtinute prin competitie directa. Colaborari stiintific active concretizate prin publicatii comune cu centre de elita din tara si din Italia, Belgia, Israel, Franta, Olanda, Norvegia. Participare in studii multicentrice nationale si internationale (inclusiv sub egida Societatii Europene de Cardiologie si a Asociatiei Europene de Imagistica Cardiovasculara).
Numar de articole ISI cu autori din sectie publicate in ultimii 5 ani (2014-2018): 80

Logo CEBCGRCentrul de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare

MEDICII SECTIEI:
Pe sectie desfasoara activitate didactica, de cercetare si profesionala si urmatoarele cadre UMF “Carol Davila”, institutie cu care Institutul “Prof. C.C. Iliescu” are contract:
Dotari:
X
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai mult. Am înțeles